Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Gdyniai középiskolások az ÁVG-ben
Gdyniai középiskolások az ÁVG-ben PDF Nyomtatás
 1998-tól köti össze a gdyniai informatikai középiskolát és intézményünket partneriskolai kapcsolat. Kötődésük tartalma a tanévenkénti két találkozásban, az azokon megélt országismereti programokban határozható meg.
Így ismerte meg az október végi napokon a 21 fős lengyel kis csoport iskolánkat, városunkat, a Hegyköz és Bodrogköz néhány nevezetességét. A mindennapi életvitelt pedig a vendéglátó családoknál élhették meg.
A történelmi ismeretek mellett népi kultúránkról is tapasztalásuk lett a Dömötör-napi táncház során, de a magyar konyha ízeit is megkóstolták egyrészt a családoknál, másrészt a közös étkezéseken. A babgulyás, fánk és pogácsa zamata mellett őrizhetik a frissen préselt must ízét, illatát is, amelyet egy tolcsvai szüreten kóstolhattak. (Ezúton is köszönjük a szülői meghívást.)
A diákok találkozójának mindig fontos eleme a közös munka, játék, ismeretcsere is, melyet idén az EU-ról, a lengyel-magyar történelmi kapcsolatokról szóló vetélkedő, a közösen megélt, épített tanítási órák, sportfoglalkozások jelentették. A tavasz ÁVG-seket visz majd Gdyniába...
Köszönet közreműködő tanárainknak, Majorosné Csorba Olga és Weiserné Balogh Viktória tanárnőknek. 
 
 

 
< Előző   Következő >