Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow A TUDOK különdíjasa
A TUDOK különdíjasa PDF Nyomtatás
 A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2015/16-os tanévben is meghirdette a Tudományos Diákkörök XVI. Országos Konferenciáját (TUDOK).
Az induláshoz - az előző évekhez hasonlóan - egy válogatón kellett a jelentkezőknek részt venniük. A megmérettetések Magyarországon három, tematikus alapon szerveződő selejtező konferencia keretében, Erdélyben, a Felvidéken és a Vajdaságban egy-egy helyszínen zajlottak. Az országos döntőbe a magyarországi tematikus vagy a határon túli regionális konferenciák zsűrijének döntése alapján kerültek a versenyzők.
Az iskola végzős diákja, Nagy Dániel a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban rendezett TUDOK Műszaki és Reáltudományi Tematikus Konferencián mutatta be univerzálisan (több eszközről, egy időben is) vezérelhető kisautóját. A 10 perces prezentálást a szakmai zsűri kérdései követték. A rendkívül összetett értékelés szempontjainak Dani szépen megfelelt: modelljének eredetiségét, a tervezése, építése során végzett minőségi munkát, szakmai kompetenciáit és háttérismeretét éppúgy megmutatta, mint ahogyan helytállt a vitában.  Előadásmódja, prezentációja, szakmai tájékozottsága is meggyőző volt, így megosztott 1. helyezést ítélve, a bírálók a Kárpát-medencei döntőbe juttatták őt (2016. április 1-2. Szolnok), ahol a szakmai zsűri különdíjban részesítette.
 
< Előző   Következő >