Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Idegen nyelvi beszámolók
Idegen nyelvi beszámolók PDF Nyomtatás
 A nyári vakációban idegen nyelvi területen töltött tevékeny napokról számoltak be diákjaink kortársaiknak.
A rendhagyó délutáni órák országismereti tájékoztatónak voltak értelmezhetők német és olasz nyelvi területen, hiszen olaszországi néptánc fesztiválról, múzeumlátogatásokat a középpontjába állító római útról, német települési kapcsolatokról szóltak a prezentációk.
Az angol nyelvi délután más elemekre épült: a jövő felnőtt generációjának motiválásáról, inspiráló kutatási eredményeket bemutató fesztiválokról számoltak be tanulóink.
A debreceni központú Amerikai Kuckó egyik tréningje a női vezetők alulreprezentáltságán kíván változtatni, olyan esélyegyenlőségi felkészítésekkel, melyet már a középiskolás korosztály körében elkezdenek. A csapatmunkát, a hatékony kommunikációt, a sikeres irányító attitűdöt előadások, gyakorlatok révén tapasztalták a résztvevők, közöttük gimnáziumunk végzős diáklánya, Körmendi Eszter.
A fiatal kutatók linzi találkozása, ahol Lukács Péter és csapata viselte az ÁVG-s színeket Péter eszközfejlesztésének bemutatásán túl, a fiatalok zeneszerkesztő csapatmunkáját is hozta.
Erősen ösztönző volt ezeket a beszámolókat hallgatni, hiszen – az idegen nyelv fontossága mellett -, a hatékony személyiség egyéb tanulható vonásaira is ráirányították a figyelmet.
 
 
 
< Előző   Következő >