Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Angolóra Londonban? Igen!
Angolóra Londonban? Igen! PDF Nyomtatás
 2015. július 25. és augusztus 2. között a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium Arany János Tehetséggondozó Programjának 41 angol nyelvvizsgával rendelkező diákja utazott Brugge és Párizs érintésével a szigetországba. (Egy másik hasonló létszámú csoport épp a napokban kezdte meg londoni nyelvtanfolyamát.)
Anyanyelvi környezetben, igazi angol iskolában (habár nem egyenruhában), ott tanító angoltanárok irányításával gyakorolták a már megszerzett tudást.
”Izgulunk, hogy autentikus környezetben megértenek-e minket, tudunk-e kommunikálni, mi történik, ha valamit rosszul mondunk…”- mondta az egyik tanuló.
Aggodalomra nem volt ok, ez már az első napon kiderült. Mindenki felbátorodott, mert látták, hogy nyelvismeretükkel mennyire könnyen tudnak kommunikálni akár az iskolában, akár a Big Ben lábánál a szuvenírbolti árussal vagy otthon, a vendéglátó családoknál. Használták a nyelvet interaktív múzeumban, 4D-s moziban, a parkban a többi kirándulóval, akikkel mókusokat etettek, vagy megpihenve a nap végén, miközben belelapoztak az angol Metro újságba.
Nyelvtanárként több éve tapasztalom, hogy mennyire sokat jelent az, hogyha a diákok középiskolás korukban bepillantást nyernek egy másik kultúrába, élnek – ha csak pár napot is – egy világvárosi, multikulturális környezetben, erősíthetik magabiztosságukat a kommunikáció révén. Az utazás során a meglátogatott nagyvárosokban kézzel fogható közelségbe kerül a történelem, a földrajz, az irodalom, az építészet, a festészet.
Elmondhatom, hogy diákjaink életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak.

Bednarik Lászlóné
angol nyelvtanár
 
< Előző   Következő >