Menu Content/Inhalt
Nyelvoktatás PDF Nyomtatás
 Iskolánknak fennállása óta kiemelt célja a magas hatékonyságú, a diákoknak jól használható nyelvismeretet közvetítő oktatás.
Ennek sikerét igazolja a közép- és felsőfokú nyelvvizsgák nagy száma, a versenyeredmények s a nemzetközi projektekben való aktív részvétel is.
A nyelvoktatás újabb megújulási lehetőségét most a TIOP 1.1.1./07/1 jelű, a „pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztését” célzó pályázat teremtette meg: az iskola 15 tantermi notebookkal gazdagodott. A fiatalok világa felől, a mindennapjaikba beépülő eszközök segítségével megközelíteni a tananyagot nemcsak motiváló, hanem az sokszor a tanulás-tanítás folyamatának személyre szabottságát is növeli. Az eszközök még csupán néhány hete használatosak az órákon, de máris érződik pozitív hatásuk az SNI-s, BTM-es gyerekek tanulásszervezésében, s jó, hogy eddig kicsit háttérbe szoruló feladattípusok is nagyobb lehetőséget kapnak. Jól használható az is, hogy az internetes gyakorló feladatok, írható word dokumentumok megoldásai saját profilra menthetők, s így az eredmények összevetése nyilvánvalóan mutatja az adott időszakban bekövetkezett fejlődést, esetleges hiányokat, elmaradást.
 
< Előző   Következő >