Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Nálunk az Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencia
Nálunk az Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencia PDF Nyomtatás
 A Kutató Diákok Mozgalmának TUDOK Konferenciája idén tavasszal 15. alkalommal kerül megrendezésre.
Ennek tematikus elődöntője zajlott 2015. február 6-7-én iskolánkban. Az itt versenyző 64 kutató fiatal hat szekcióban mutatta be tudományos kutatásának lényegét, eddigi eredményeit. A kutatóintézetekben, egyetemi tanszékeken dolgozó mentorok segítségével élet- és környezettudományi területeken vizsgálódtak oly változatos témákban, mint például az őssejt-kutatás, az élőhely-rehabilitáció, az ökogondolkodás fejlődése vagy a hormonhatások vizsgálata.
10. osztályos diákunk, Dékány Lea előadását „ A szőlő fás részeiben élősködő gombák spóraszórásának dinamikája” címmel tartotta. Vizsgálódásaiban dr. Bihari Zoltán, a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója segítette.
A szekciók legmagasabb pontszámmal értékelt kutatásai a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján mérettetik meg magukat. Ott a határon túli magyar diáktársaikkal és egymással is újra versenyeznek a fiatal kutatók.

Köszönjük a konferencia megrendezését segítő támogatásokat. Szponzoraink voltak a Weinberg ’93 Építő Kft., a Kispatak-2000 Kereskedelmi Kft., a Norpan Sütőipari Kft., a Fornetti Pékség és a Hotel Bodrog Wellness.
 

 
< Előző   Következő >