Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Csapatversenyeken programozóink
Csapatversenyeken programozóink PDF Nyomtatás
 Az elmúlt hetekben Debrecen volt a programozó diákok két jelentős csapatversenyének is helyszíne. Hol is kereshettük volna másutt Szeder László tanár úr programozó tanítványait, mint az alföldi nagyvárosban?
2014. november 22-én a nemzetközi First Lego League robotika verseny regionális fordulójában a gimnázium 10 fős csapata dolgozott. Előzetes kutatási feladatként a jövő iskolájáról gondolkodtak, s a tanulást megkönnyítő, feltöltő tevékenységként a robotikával való foglalkozást jelölték meg. Ezt, illetve a versenyfeladatokat: robotépítést, a robot designt, az FLL-pálya teljesítését együttesen értékelte a zsűri. Ígéretes a csapat első alkalommal való szereplése ezen a versenyen, hiszen összetartozásukat, együttműködésüket II. helyezéssel értékelték a pontozók, az FLL-pálya teljesítésében pedig folyamatosan fejlődő, a versenyszituációban nagy energiákat mozgatni tudó csoportként mutatkoztak.
Egy héttel később a Debreceni Egyetem Informatika Karának regionális programozó csapatversenyén 6 diák indult.
Algoritmikus programozói tudásuk egyesítését, versengő helyzetben való megmutatását várta el a verseny a diákoktól, melyen szépen helyt álltak. A 3,14159..zz..a  nevű csapat Kistóth Éva Mercédesz, Nagy Dániel, Stempel Richárd összetételben a 6. helyen végzett.
 

 
< Előző   Következő >