Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow A népmese napján
A népmese napján PDF Nyomtatás
 A népmesékben élő tudás, bölcsességek fennmaradását tartotta fontosnak a humán munkaközösség, amikor 2014. szeptember 30-án - Benedek Eleknek, a nagy mesegyűjtőnek a születésnapján – egy projektdélutánra hívta a gimnazistákat.
Az iskolagalériában Halász-Géczi Ágnesnek és Mosolygó Veronikának a meseillusztrációi állították meg a diákokat, majd a diafilmet készítő Halász Géczi Ágnes beszélt arról, miért is nehéz képzőművészi feladat a meseforrásra épülő alkotás.
A megszülető művészi produktumot figyelmesen befogadó kamaszok visszaigazolták a befektetett munka értékét. http://www.youtube.com/watch?v=OfvT1gbhrrY
A szép Cerceruska történetét hallva ragadós lett a mesélő kedv, a népmesét mondóktól jó volt újra hallani királyfik, királylányok, a kisgömböc történetét.
A művészeti ágak közötti átjárhatóságot ismét bizonyította egy esti program: a Pacurka csoport tagjai „A székely asszony meg az ördög” történetét Darmos Éva és Darmos István koreográfiájában táncolták.
Ilyen kellő ráhangolódás után mókás ügyességi, ám a mesemiliőt végig megidéző vetélkedőn versengtek egymással az osztályok betűjelei alapján szerveződő csapatok.
 

 
< Előző   Következő >