Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow A magyar festészet napja
A magyar festészet napja PDF Nyomtatás
 A képzőművészeti technikák sokféleségére, az alkotáskor teremtődő értelmi és érzelmi folyamatokra hívta fel a figyelmet a Városi Képtár, amikor megszervezte 2014. október 17-én magyar festészet napi programját.
Az ÁVG-sek is részeseivé lettek az érdekes rendezvénynek, legtöbben Kövesdi Tibor tanár úr óráin. A rendhagyó foglalkozásokon a világszerte ismert művészek, Patkó Károly illetve Domján József alkotásait mutatta diákjainak, az aulában teremtett mini-kiállításon a temperafestésnek illetve a fametszetkészítés technikájának egyediségét.
A 9. C osztály maga is alkotóvá lett, a Stark István festőművész vezette órán, akvarell tájképet készítve. A fotókról felidézett természet a festményeken a levegő- és a színperspektíva hangsúlyozásával szüleletett újjá.
Ám nemcsak laikusoknak, a festészetben járatosaknak is kínált érdekességeket ez a nap. A feladat, a kakaslomnici Szent László-falfestmény részleteinek felnagyítása, a valós elemeknek fantáziával való kiegészítése igazi kis művésztelepet hívott életre, hacsak egy délután idejére is. Az egyénileg megfestett részletek összeillesztésével közös alkotás is született, a festő-palánták alászálltak elefántcsonttornyukból, oldódott az alkotás magánya, zártsága.
 

 
< Előző   Következő >