Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Pro Progressio-díjban részesült az ÁVG
Pro Progressio-díjban részesült az ÁVG PDF Nyomtatás
 Örömteli, hogy a iskolánk képviseletében Tóth Tamás igazgató úr  2014. október 9-én a Budapesti Műszaki Egyetemen Pro Progressio-díjat vehetett át.
A Műegyetem Baráti Köre által létrehozott Alapítvány tevékenységének középpontjában évek óta a tehetséggondozás és az innováció támogatása áll. A 2014. évben 15, a természettudományok és a műszaki jellegű tárgyak oktatásában élenjáró iskola rendezvényeit támogatják. A díjazottak között az ÁVG olyan neves iskolákkal együtt jelent meg, mint az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziuma és Kollégiuma, a Városmajori Gimnázium vagy a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium.
A díjátadón Pakucs János, a Pro Progressio alapítvány elnöke elmondta, már évekkel ezelőtt rájöttek arra, hogy nem elég a tehetségeket csak az egyetemi évek alatt támogatni, az azt megelőző időszakban is segíteni, ösztönözni kell a fiatalokat a műszaki és a természettudományos tevékenységekben. Ezért hozták létre a BME stratégiai céljaival megegyező középiskolai pályázatot 1996-ban.
Gimnáziumunk a fennállása óta megvalósított reáltudományos tevékenysége (tanítási órák, versenyek, projektek, közöttük az egész országban egyedülálló fizika becslési verseny) révén érdemelte ki a díjat.
 

 
< Előző   Következő >