Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Természetfotós diák
Természetfotós diák PDF Nyomtatás
 Becse Ábris remek borzderes fotójával találkozhattak a címlapon azok az olvasók, akik az Élet és Tudomány című folyóirat július közepi számát lapozgatták.
A fiatalember az Arany János Tehetséggondozó Program diákja, két éve kezdett el tudatosabban fotózni, az ehhez szükséges ismereteket édesapjától tanulva.
Kezdetben az AJTP gazdagító programjain látott épületeket örökítette meg (ebből az anyagból volt is kiállítása az iskolagalériában), majd ún. társadalmi fotókat készített. Bár továbbra is vonzza a fiatal fotóst a karakteres személy, a ritka, érdekes pillanat, a fotózásnak új területére is ellátogatott, idén nyáron természetfotókat készített.
A diák lakóhelyén, Mikóházán van egy ritkaságnak számító tenyészete a régi-új őshonos marhafajtának, a kárpáti borzderesnek. A fajta bemutatására vállalkozott az ismeretterjesztő folyóirat, s ehhez kértek a fiatal fotóstól olyan képsorozatot, mely változatos élethelyzetekben, különféle testalkatú, szőrzetű marhákat mutat. Az egyedi állatok fotózása speciális elvárásokat is támasztott Ábris felé, talán nem is gondolnánk, hogy milyen fokozott türelem szükséges a természetfotózáshoz. 
 

 
< Előző   Következő >