Menu Content/Inhalt
Főoldal
Az OKTV győzteseit és versenyfelkészítő pedagógusokat köszöntöttek PDF Nyomtatás
 Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) a magyar köznevelési rendszerben a tehetségek kiválasztásának és gondozásának legközismertebb, 92 éves hagyományokkal rendelkező megmérettetése.
A középiskolai tanulmányokat lezáró illetve azt megelőző évfolyamok tanulói számára szervezett versenyeket az oktatásért felelős minisztérium hirdeti meg, és – a középiskolák, valamint a kormányhivatalok közreműködésével – az Oktatási Hivatal szervezi.
Ebben a tanévben 27 tantárgyból 30417 versenyző jelentkezését regisztrálta a hivatal.
Így különösebb bizonyításra nem szorul, hogy azok a diákok, akik a harmadik versenyfordulót jelentő döntőkben az 1-30. helyezést elérték, kiemelkedő tehetségek, abban a 231 középiskolában, amelyekben tanítványuknak tudják ezeket a fiatalokat, magas szintű a tehetséggondozó munka.
A legkiválóbbak elismerése a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban 2014. május 30-án díjkiosztó ünnepség keretében zajlott, amelyen dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár 72 középiskola 108 tanulójának adta át az 1-2-3. helyezésért járó díjakat. Nagy örömünkre közöttük volt Barati István, az Arany János Tehetséggondozó Program végzős diákja, aki az olasz OKTV 3. helyét szerezte meg az idei tanévben.
S büszkeségre okot adó az is, hogy ezen alkalommal,  a Nemzeti Tehetség Program által alapított „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” - díj kitüntetettjévé vált István olasz nyelvtanára, Mózes Erika tanárnő is, akinek sokéves tehetséggondozó munkáját ismerték el  ezzel.
Szeretettel gratulálunk iskolánk díjazottjainak!
 

 
< Előző   Következő >