Menu Content/Inhalt
Főoldal
GombÁszok PDF Nyomtatás
 A Nemzeti Tehetség Program hat vagy nyolc évfolyammal működő középiskolák számára kiírt tehetségsegítő programot segítő pályázatán GombÁszok-tábor címmel nyert támogatást iskolánk, melynek szakmai vezetője dr. Egri Károly tanár úr volt.
Ez tette lehetővé annak a háromnapos rövid projektnek a megszervezését, amely a biológia érdekes területére fókuszált, a kamasz korosztály gombák világáról való ismereteit kívánta bővíteni. A zempléni térség helyi sajátosságai, értékeinek hangsúlyozása mellett a természettudományos gondolkodásra, a megfigyelésre, az anyaggyűjtésre s feldolgozásra építettek. A tábor trimeszterre épülő rendszerben zajlott: három foglalkozástípus alkotta az egyes napokat. A terepen folytatott gyűjtőmunkát tantermi foglalkozásokon a gyűjtött anyag feldolgozása követte, sok-sok tanulói kísérlet. Az elméletközpontú tanításból az is kiemelt, hogy a diákok kreativitását kérő, manuális készségeit fejlesztő tevékenységek is beépültek a programba.
A hat évfolyamos diákokra épülő vegyes korosztályú (7-11. évfolyam) csoport ma már ismeri a vízparti, a megyer-hegyi gombafajokat, tudnak fungáriumot készíteni, s gyarapodtak gazdaságtörténeti ismeretekkel, gasztronómiai érdekességekkel is. A munka még napjainkban is folytatódik, hisz szerzett ismereteiket kortárs oktatás formájában megosztják a projekt résztvevői más ÁVG-s diákokkal is.
 
 
 
< Előző   Következő >