Menu Content/Inhalt
Főoldal
Angol nyelvi verseny PDF Nyomtatás
 2014. március 20-án zajlott iskolánkban a környező általános iskolák 7-8. osztályosai számára hirdetett angol nyelvi helytörténeti vetélkedő.
A versenyen négy háromfős csapat indult illetve versenyen kívül a házigazdák is szerepeltek. Előzetes feladatként egy 3-5 perces prezentációt készítettek a csapatok Sárospatak történelméről, kulturális életéről, turizmusáról. A verseny szóbeli fordulója ennek a prezentációnak angol nyelvű bemutatása volt, amelyek értékelésénél figyelembe vette a zsűri az információgazdagságot, a kreativitást, a nyelvi kivitelezést és az előadásmódot is. Valamennyi csapat érdekes, sokszínű prezentációt mutatott be, így a bírálat nem is volt könnyű feladat. Az írásbeli feladatok egy magyar nyelvű helyismereti totót és egy angol nyelvű szövegértési feladatot tartalmaztak, majd egy puzzle-t kellett kirakni, és azzal kapcsolatos kérdésekre választ adni. A szóbeli és írásbeli forduló összesített pontszáma alapján I. helyezett a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolája, II. helyezett a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, III. helyezett a Vámosújfalui Általános Iskola, IV. helyezett a Kenézlői Általános Iskola lett.
A szép kiejtésért a zsűri külön díjat adott ki, ezt Vajda Péter, a Kisrefi 8. A osztályosa nyerte, a legkreatívabb prezentáció elkészítésért a Rákóczi Iskola csapata jutalmazódott.
A jó hangulatú vetélkedőn a versenyzők sok információval gazdagodtak, kiváló lehetőség nyílt a nyelvgyakorlásra.
    A verseny ötletét az iskolánkban évek óta megtarott, Kistóthné Timári Erzsébet tanárnő által kezdeményezett német nyelvi prezentációs verseny adta. Az OÁTV-n kívül nem sok versenylehetőség van angol nyelven a 7-8. osztályosok számára, ezért indította a munkaközösség hagyományteremtő szándékkal ezt a versenyt a térség általános iskolásai részére.
 Ficsorné Lonscsák Aranka
 

 
< Előző   Következő >